Nieuws

Stichting 'Vrienden van het Essenhuis' te gast bij Event Betrokken Vastgoed

Stichting 'Vrienden van het Essenhuis' te gast bij Event Betrokken Vastgoed

Stichting 'Vrienden van het Essenhuis' formeel

Carolien Winters uitgenodigd bij RTV Utrecht

Buurtfeest op de Essenkamp

Carolien Live op RTV Utrecht

De eerste beelden van het Essenhuis

Eerste reacties vanuit het dorp

'Essenkamp Helpt' voor het eerst in de krant

7 Februari 2017 | Event Betrokken Vastgoed

Robin en Carolien Winters, initiatiefnemers van Het Essenhuis in De Bilt, geven een inkijk in een uniek en intrigerend verhaal van een burgerinitiatief met enorme sociale impact. Voor de oplettende luisteraar is het een verrassend interessante casus met voordeel voor gemeenten, woningbouwcorporaties en vastgoed eigenaren bij het huisvesten van statushouders.

Klik hier om een tekst te typen.

Februari 2017 | Nieuwsbrief SKR

Robin en Carolien Winters, initiatiefnemers van Het Essenhuis in De Bilt, geven een inkijk in een uniek en intrigerend verhaal van een burgerinitiatief met enorme sociale impact. Het gaat erom dat ´de mensen gezien worden´ zeggen ze en het is een verrassend interessante casus met voordeel voor gemeenten, woningbouwcorporaties en vastgoedeigenaren bij het huisvesten van statushouders

Oktober 28

Stichting 'Vrienden van het Essenhuis' nu officieel een stichting op papier!

September 15 at 7:46am

Onze voorzitter Carolien Winters uitgenodigd bij RTV Utrecht om te praten over het initiatief Essenkamp Helpt.

 

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/uitzending/

 

August 31 at 4:56pmElkaar ontmoeten, leren kennen, proeven van heerlijk meegebracht eten uit Nederland en Syrië, praten, vertalen, lachen, dansen en muziek maken, FEEST!!! Wil je ook een keer kennis maken met onze nieuwe buren? stuur een mail naar essenhuis@gmail.com, dan houden we je op de hoogte van de volgende MeetUp!

En een item op RTV Utrecht (start bij 4 minuut 24)

 

http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/u-vandaag/20160628-1700/

 

Gepubliceerd op 28 jun. 2016 - Buurtbewoners van De Essenkamp in de Bilt vergaderen over de komst van 20 vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De statushouders worden opgevangen in het voormalig gezondheidscentrum De Bilt aan de Essenkamp. Initiatiefneemster Carolien Winters laat het nog lege verblijf zien, en Hanneke Eilers van Steunpunt Vluchtelingen De Bilt vertelt hoe bijzonder dit project is. Een reportage van Regio TV De Bilt.

Gepubliceerd op 13 jun. 2016 - Het Biltse burgerinitiatief 'Essenkamp helpt' wil kleinschalige opvang bieden aan 20 vluchtelingen met een verblijfstatus. Regio TV De Bilt vroeg bezoekers van de markt wat zij van de opvang vinden. Hoe welkom zijn de vluchtelingen eigenlijk?

07 juni 2016 - De Bilt - In een voormalig gezondheidscentrum, in het hartje van het oude dorp De Bilt, worden deze zomer twintig statushouders uit Syrië ondergebracht. Bijzonder is dat buurtbewoners zelf het initiatief hebben genomen om het leegstaande pand geschikt te maken voor huisvesting. De Essenkamp blijft de komende vijf jaar beschikbaar voor de huisvesting van statushouders.

 

http://biltschecourant.nl/nieuws/bewoners-essenkamp-willen-statushouders-op-weg-helpen-1.6087783